петък, 26 август 2011 г.

Видове картини

Има няколко начина за създаване на картини. Едни оригинални произведения на изкуството може да бъдат изрисувани върху платно както с маслени, така и с акрилни бои. Като алтернатива, репродукции на произведения на изкуството могат да бъдат направени като картини, плакати, завеси или сувенири. Готовата репродукция може да бъде окачена без рамка, или рамката може да бъде избрана да допълва или контрастира с картината и околностите й.
Боядисване с масла.
Творците на живопис рисуват с масла от векове и дали ще изберете традиционен или съвременен стил, то обикновено са рисувани върху платно. Маслените бои са идеална средство за създаване на картина върху платно. Тъй като те са бавно съхнещи, те могат да бъдат манипулирани широко за добиване на безкраен набор от текстури и ефекти. Те могат да се разреждат с терпентин или ленено масло за придобиване на деликатна глазура, която изглежда свети с вътрешна светлина, или за друга цел те могат да се използват директно от тубичката и да се напластява боя, която създава прекрасни обемни материи. Готовите резултати могат да изглеждат зашеметяващо върху платно.
Боядисване с акрил.
Акрилните бои са по-нови в рисуването, но предоставят една вълнуваща алтернатива на маслата. Една акрилна живопис върху платно наистина може да добави тон в живота с жизнеността на цветовете. Възможно е те да се разреждат с вода, да ги смесвате с други бои на водна основа. За да създадете чудесна обемна структура на платното, разпределени на равни части смес от акрилен гел и акрил паста за моделиране. Поставяне на очертанията на изображението с палитра шпатула. Когато изсъхне цялата картина показва, дълбочина и характер. Представете си ромолящи вълни в морето. Движението наистина оживява с текстурата и потока на боя. Помислете за текстура, която може да бъде създадена, за да покаже стръкчета трева, листа от цветя или дори облаците в небето.
Изборът на рамка.
Независимо дали предпочитате да е в традиционен или съвременен стил, рамката може да съживи картината. Рамки има във всички стилове и цветове, но при избора на една рамка, тя следва да допълни картината. Всяка картина, която сте избрали маслена или акрилна трябва да изглежда приятна за окото и да се вписва в обстановката. А рамката може да подобри това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар