понеделник, 8 август 2011 г.

Израелски художник Майкъл Хундиашвили

Художникa Майкъл Хундиашвили е носител на национални и международни награди и отличия, той е възпитаник на престижната академия за изящни изкуства в Тбилиси Грузия. Негови творби са притежание на частни и публични колекции в Русия, Канада, Израел, Грузия, САЩ и има няколко национални издания.
От 1987 г. той е член на сдружението на изкуствата в Съветския съюз. През 1995 г. той емигрира в Израел и става член на израелската асоциация на художниците и скулпторите.
Магистър по изящни изкуства, той има силна вяра в непреходните ценности от епохата на Възраждането, които са:
Обич и уважение към Божието творение, Висока оценка на това е хармонията и красотата, без промени. Необходимост от проучване за човешката анатомия, перспектива, композиция, живопис и методи на рисуване. В основата на неговата философия за живопис е постигането на превъзходни умения на чертожничество за гарантиране на целостта на картината. Също толкова важно е създаването на динамичен вътрешен състав, който да приканва зрителя в задълбочаване. Всяка картина е внимателно обмислена и представена по невероятен начин.
С желанието да създаде разграничени портрети, които говорят много, той търси да създаде спокен, чувствителен поглед към живота на модела. Неговото визуално разбиране е повишено силно от рисуването от натура, когато е възможно.

"Чувствам се дълбоко благословен и благодарен на Бога за дара на живописта, възможността да изразя своята визия и фантазия върху платното, за да го споделя с другите, както и възможността да упражнявам професионална дейност, което толкова обичам" - Майкъл Хундиашвили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар