четвъртък, 8 септември 2011 г.

Pop Art Master Britto Ромеро - Живот и изкуство

Ромеро Бритто е роден в Бразилия. Той е прочу със създаване на нова форма на изкуството, израз, който отразява позитивност към света около него. С поглед напред и нова форма на възприятие на картините го правят един от водещите сред съвременните художници. Най-различни цветови гами и поп арт картини го поставят сред топ-съвременните художници от това поколение.
Ромеро Бритто израства в една много скромна среда, докато расте заедно със седемте си братя и сестри в Бразилия. Въпреки този начин на живот никои не може да го разубеди да бъде творец, като изкуството и таланта му позволява да запълни живота си, пълни с пулсиращи цветове и картини на този красив свят на изкуството. Той никога не е искал да заеме идеи и техники от училища на изкуството. Като платно за картините си той използва парче картон или хартия, която намира до себе си. Неговата страст и отдаденост на картините го подтиква да започне експерименти извън класната стая.
За да изучи живописта и изкуството на ранни и съвременни творци той пътува до Европа. Бритто посещава множество музеи и галерии, търговски изложения, което му дава ясна представа за съвременния стил и декор. Там той е мотивиран да пътува до Съединените щати, по онова време това е единственото място, където поп-арта се развива. През следващите години от престоя си той привлича погледи с картините си и неговата всеотдайност и постоянство.
Най-големият му пробив идва, когато Водка Абсолют избира графика на Бритто за тяхния дизайн на лого. Това е голямо постижение, тъй като големи поп-арт художници като Анди Уорхол Харинг също е бил изготвял специално за тази известна марка водка графики по-рано.
Днес Ромеро Бритто присъства в редица водещи галерии по целия свят от Сингапур, Дубай, Лондон, Ню Йорк до Париж. Негови творби присъстват в няколко корпоративни и колекционери комисии. Някои от неговите творби се използват за марки на Американските пощи, по повод годишнина от създаването на град Сао Пауло в Бразилия. Много от прочутите му творби се продават като щампи, плакати и картини. Те се продават в Индия, САЩ и Европа.
Ромеро Бритто се свързва с няколко благотворителни организации, около 450 в целия свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар