петък, 22 юли 2011 г.

Картини - Рембранд ван Рейн

Рембранд Ван Рейн, 17-ти век холандски портретист, художника е символ за улавяне на тънкостите на светлината. Той е известен и с реалистични картини на исторически събития, често перфектно улавяне на човешките емоции. Неговата работа се състои предимно от библейски, алегоричен, митични и исторически сцени и в по-малка степен, на официални портрети. Този бароков художник постига голям успех и слава в Холандия с портрети и исторически гравюри. Характерен стил на Рембранд за изразяване в светлина и сянка, определят тенденцията за романтична картина, спечелила му признаване като една от най-великите фигури в историята на изкуството.
Въпреки че много може да се спори за най-известните картини на Рембранд, някои са добре известни, поради техните репродукции. Някои от най-известните му картини включват:
"Завръщането на блудния син", 1666-Тази библейска картина е пример за техническите умения на Рембранд за композиция и живопис, тъй като той е в състояние да улови нежната любов на един баща,който приветства в дома си отдавна изгубения и покаял се син. Тази картина може да се намери в Ермитажа в Санкт Петербург, Русия, заедно с различни гравюри. Стандартни или по поръчка размери за тази картина може да бъде закупена чрез онлайн услуги за печатане картини за стена.
"Автопортрет", 1642. Първите му работи са автопортрет, преди преминаването към по-официални портрети по-късно в живота си. Той успешно улавя тоналности на светлина и сянка по лицето, и точно изразяване на текстурата и цвета на косата и дрехите. Тази картина може да се намери в Райксмузеум в Амстердам. Репродукции на това изображение обикновено се намират онлайн, печатане на картини за стена в стандартни размери без рамки или дори нестандартни размери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар