петък, 8 юли 2011 г.

4 начини за Ефективно Фън Шуй с Пейзажни Арт картини

Фън Шуй в първоначалния му вид е въз основа на суеверие. Въпреки това, дисциплината се развива много по-фокусирана върху развитие и мъдрост за визуалните потоци и за начина, по който нашата околна среда взаимодейства с нашето състояние на духа. Днес ние ще се обърнем към Фън Шуй да ни разкаже за избора и поставянето на картини.

-Избор на цвят
Фън Шуй е с доста подробни насоки относно използването на цвета - но също така ви учи да ръководите нещата. Той ни казва, че цветовете на романтиката и страстта (червен, розов и т.н.) са идеални за спалнята, че трябва корпоративния блус стил и черно да се съсредоточи в дом, офис, и така нататък. Опитайте се да синхронизирате цвета на картината за целите на стаята:

Дръж приятни снимки, които насърчават почивка в спалнята.
Дръж вдъхновяващи сцени в домашния офис.
Семейни снимки са добри за хола, кухнята, както и детски стаи.

-Като се използват два или три панела картини
Разделянето на картина или пейзаж на два или три панела прави картината още по-фокусна точка за помещението. Фън Шуй би казал, че това е създаване или привличане на "Чи" - един вид енергия. Очевидно е, че ако ще се създаде силна фокусна точка за стаите с няколко плоскости е още по-важно самата картина да е подходяща за околната среда.

-Различни теми за различни стаи
Фън шуй като един от последните източници на енергия ... ние просто ще го наричаме вдъхновение! Естествените елементи (огън, вода, земя, въздух и дърво) често казват, че отговарят на различни области от живота. Независимо дали сте запознати с тази теория, има определено предимство в използване на тези различни елементи в различни стаи - съвпадение на целите на пространството, както говорихме по-рано.

-Картини с перспектива
Тъй като "чувство" за пространство е толкова важно във Фън Шуй, че картини със силно чувство за перспектива ще отворят доста затворени или тесни пространства - визуално се създава известна възможност за простор. От друга страна, картини с обикновена "плоска" перспектива ще сработят добре в по-големи пространства, помага за определяне на границите на помещението и поддържа чувство за безопасност в пространството.

Фън Шуй има какво да ни научи за интериорния дизайн. Някои от нас ще научат тези уроци най-добре като мислят за тях по отношение на енергията и чувствата - някой други ще оценят технически термини като акцент и приемственост. Ако поставите малко мисъл в начина, по който картините ще си взаимодействат със заобикалящата околна среда, ще откриете значението на Фън Шуй!

Няма коментари:

Публикуване на коментар