неделя, 13 март 2011 г.

Арт разпечатки върху платно - Бъдещето на изкуството

съвременната технология позволява един нов начин за производство на изкуство и разпечатки на картини върху платно. В наши дни развитието на мастиленоструйните технологии е достигнало такова ниво, което да позволява разпечатки и репродукции на мастилено-струйни плотерим, които достигат невероятно качество, плътност, контраст на репродукцуята. Мастилото се впръсква върху платно (канаваца) при много висока скорост оставяйки след себе си много гладка повърхност. Цветовете са дълбоки и въздействащи. Така получените картини не избледняват за следващите 50 години, а дори и по-дълго - тъй като най-съвртеменните технологии са базирани допълнително на UV технология, която предпазва така получените картини да бъдат предпазени от слънчевата светлина. Тези мастилено струйни принтери работят като смесват от осем до дванадесет цвята за получаването на цветовете и могат да отпечатват до много големи размери - размери над метър и нагоре .... според желанията на клиента.
Едно от предимствата на мастилено струйните репродукции върху платно е, че не е нужно да бъдат затворени в стъклени рамки над платното. Полученият резултат е без отблясъци и с външния вид на платното за печат е много по-близо до тази на оригинала - отколкото една прерисувана картина или репродукция. Платната могат да бъдат отпечатани с разливане или без разливане. При разливане на снимките извън основата на подрамката се избягва оставянето на бяла линия от външният ръб на рамката. Изборът е ваш. Картини които са с разлят контур имат завършен вид, който позволява те да бъдат окачени дори и без нуждата от скъпа рамка.
Съществува голям избор на произведения на изкуството, които можете да пооръчате като отпечатана картина върху платно. Ако винаги сте искали да притежавате платно на някой Импресионист? Едгар Дега или Renoir? Ако те са твърде модерни за Вас какво ще кажете за Рембранд или дори по-стари Леонардо Да Винчи; Мона Лиза. В света на дигиталните репродукции Вие сте във Вашият музей, на който сте сами артистичен директор и куратор. Вашият стени у дома са платното. Възползвайте се максимално от него. Изразете себе си чрез работата на други артисти и размера на произведения на изкуството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар